Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
Madama Butterfly la Royal Opera House
 
Teodor Ilincai va fi PInkerton in cinci reprezentatii cu Madama Butterfly la Royal Opera House intre 13 si 25 aprilie. I se vor alatura pe scena Ana María Martínez (Cio Cio San), Scott Hendricks (Sharpless), Carlo Bosi (Goro) si Elizabeth DeShong (Suzuki).
 

La Boheme, Opera Nationala Bucuresti, 27 ianuarie

La final de ianuarie va invit la Boema, la Opera Națională București. Un eveniment special alaturi de colegi speciali, Anita Hartig (Mimi), Adriana Marcu (Musetta), Adrian Marcan (Marcello), Sándor Csaba (Schaunard), Marius Bolos (Colline) si Mihnea Lamatic (Benoît), sub bagheta lui Tiberiu Soare.
Biletele se pot cumpara deja online 
 
 

Bursa Corneliu Fanateanu

Doresc sa multumesc Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei pentru increderea acordata in ceea ce priveste implicarea mea in programul "Tinere Talente". Totodata, este o bucurie si o onoare de a acorda pentru prima data bursa "Corneliu Fanateanu", sopranei Diana Alexe, in cadrul Galei "Tinere Talente" editia 2016, program al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Maestrul Corneliu Fanateanu, mentorul meu, a fost un artist valoros si un exceptional pedagog, caruia ii port un profund respect si deosebita recunostinta.

 
Tosca, in deschiderea noii stagiuni la Opera de Stat din Berlin, 18 septembrie
 
Teodor Ilincai se va alatura unei distributii de mare valoare, cu Angela Gheorghiu in rolul Floriei Tosca si cu Michael Volle in rolul baronului Scarpia, pentru a deschide noua stagiune 2016/2017 la Opera de Stat din Berlin. Spectacolul va avea loc pe 18 septembrie, de la ora 19:30. Domingo Hindoyan dirijeaza Staatskapelle Berlin. Evenimentul este cu atat mai special cu cat este prima productie de opera in care Teodor Ilincai va canta alaturi de Angela Gheorghiu, dupa ce s-au regasit impreuna pe scena de concert in repetate randuri in ultimii cinci ani. 
 
Mai multe informatii despre productie si bilete puteti gasi pe website-ul Operei de Stat din Berlin
 

Concert regal la Sinaia, in direct la radio si TV, 10 mai

Concertul regal ce va avea loc la Castelul Peles in Sinaia pe 10 mai va fi transmis in direct de catre TVR 1 si Radio Romania Muzical incepand cu ora 18:30. Poate fi urmarit in direct si online, pe TVR Plus si Radio Romania Muzical.

Ordinul Coroana României în grad de Cavaler

Astazi, 26 martie 2016, am fost investit de catre Custodele Coroanei Romane ASR Principesa Margareta cu Ordinul Coroana Romaniei in grad de Cavaler, prin hotararea Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei. Am primit aceasta distinctie cu bucurie si emotie, fiind totodata constient de responsabilitatea de a-mi continua activitatea cu si mai multa sarguința pentru promovarea valorilor culturii si societatii romanesti.

Photo: Daniel Angelescu, ©Casa Majestatii Sale Regelui
 

 

Concert la Castelul Peles, 10 mai

Cu ocazia sarbatorii nationale de 10 mai din acest an, Casa Majestatii Sale organizeaza garden party si un concert regal la Castelul Peles. Evenimentul incepe la ora 18:00 si se incheie la ora 20:00. Intrarea este libera.

Vor sustine concertul orchestra largita a Cameratei Regale, Corul Regal, violonistul Remus Azoitei si tenorul Teodor Ilincai, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Repertoriul va cuprinde piese de valoare si de mare popularitate din creatia lui George Enescu, Edward Elgar, Giacomo Puccini si a altor mari compozitori.

La Boheme in Cluj, 15 noiembrie
 
Opera Naţională Română din Cluj-Napoca are deosebita plăcere de a vă invita duminică, 15 noiembrie, ora 18:30, la premiera-eveniment ”La Boheme”, de Giacomo Puccini şi Gala Aniversară TVR Cluj 25 de ani.
Evenimentul extraordinar, ce reuneşte universul liric cu cel monden, al specialiştilor din presă, aduce în faţa publicului noua montare a uneia dintre cele mai fermecătoare capodopere lirice ale tuturor timpurilor. Premiera se bucură de o distribuţie de excepţie, ce-i are ca invitaţi speciali pe soliştii Anita Hartig, care va străluci în rolul celebrei Mimi, ce i-a adus faima pe înaltele scene ale lumii, Teodor Ilincăi, Cozmin Sime, Adrian Sâmpetrean şi dirijorul David Crescenzi.
Evenimentul se află sub înaltul Patronaj al Preşedenţiei României.
 

Requiemul de Verdi la Cluj, 2 aprilie

Teodor Ilincai va canta in Requiemul de Verdi pe scena Operei Nationale Romane din Cluj Napoca pe 2 aprilie impreuna cu Arona Bogdan (soprana), Andrada Ioana Rosu (mezzo soprana) and Adrian Sampetrean (bas). Orchestra si corul Operei Nationale Romane vor fi dirijate de Tiberiu Soare.

 

Requiem by Verdi in Cluj Napoca

Norma, in concert, 30 ianuarie

Teodor Ilincai va debuta in rolul Pollione din Norma de Bellini pe scena Salii Radio din Bucuresti, pe 30 ianuarie 2015. Impreuna pe scena vor fi Elena Mosuc (Norma), Iulia Merca (Adalgisa), Jean Kristof Bouton (Oroveso), Emanuela Pascu (Clotilde). Tiberiu Soare va dirija Orchestra Radio si Corul Academic Radio.

 

 


 

La Boheme, in memoriam Corneliu Fanateanu

Teodor Ilincai doreste sa dedice spectacolul La Boheme de la Opera Nationala Bucuresti din data de 18 decembrie memoriei Maestrului Corneliu Fanateanu, un artist special si o personalitate remarcabila.

Seara de opera la Radio Romania Muzical, November 25

Teodor Ilincai va fi invitatul Luminitei Arvunescu in editia speciala a emisiunii "Seara de opera" la Radio Romania Muzical pe 25 noiembrie, de la ora 19:30. emisiunea poate fi ascultata in direct in FM dar si online pe website-ul  Radio Romania Muzical

Concert in are liber la Bucuresti, 28 iunie

Teodor Ilincai va sustine un concert in Piata George Enescu din Bucuresti, pe 28 iunie de la ora 19:30, in cadrul Bucharest Music Film Festival 2014. O va avea alaturi pe scena pe mezzosoprana Ema Pascu. Constantin Adrian Grigore va dirija Filarmonica George Enescu. Intrarea este libera.

La Boheme, transmisie directa de la Genova, 5 aprilie

Sambata, 5 aprilie, incepand cu ora 20:00 (ora locala), Teatrul Carlo Felice din Genova transmite in direct, in HD, opera La Boheme.
Puteti urmari online pe site-ul: http://www.streamingcarlofelice.com/home.html

Madama Butterfly, DVD si Blu ray
 
"Madama Butterfly", productie a Operei de Stat din Hamburg din 2012, a fost lansata pe DVD si Blu ray de Arthaus Musik. Productia, regizata de Vincent Boussard ii are in rolurile principale pe Alexia Voulgaridou (Cio Cio San), Teodor Ilincai (Pinkerton) si Lauri Vasar (Sharpless)
 
 

Madama Butterfly la Opera din Paris

Madama Butterfly va avea premiera pe 14 februarie la Opera Bastille din Paris. Din distributie mai fac parte Svetla Vassileva (Cio-Cio San), Cornelia Oncioiu (Suzuki), Gabriele Viviani (Sharpless), Carlo Bosi (Goro). Orchestra operei este dirijata de Daniele Callegari

 

 

Evenimente viitoare

 
24, 29 iunie; 2, 6 iulie
Don Carlo
 
22, 26 septembrie; 4, 7, 12 octombrie
Cavalleria Rusticana