Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Concert alaturi de Angela Gheorghiu in Antwerp

O seara minunata in Antwerp pe 22 septembrie. Un concert extraordinar intr-o companie selecta, soprana Angela Gheorghiu, dirijorul Ciprian Teodorascu si Antwerp Symphony Orchestra.

 
 
 

Cantus Mundi Bucuresti Fest, 2 august

Cantus Mundi Bucuresti Fest are loc la Romexpo, in perioada 2-5 august. In fiecare seara, pe scena Cantus Mundi Fest, artistii invitati vor sustine recitaluri alaturi de sute de copii din corurile Cantus Mundi.

Pe 2 august, de la ora 20:00, va avea loc concertul aniversar “Madrigal 55”. Vor urca pe scena Corul National de Camera “Madrigal - Marin Constantin”, Ansamblul de Muzică Veche Codex, tenorul Teodor Ilincai, pianistul Andrei Licaret si soprana Felicia Filip.  Peste 400 de copii din corurile Cantus Mundi vor canta sub coordonarea reputatului dirijor Ion Marin. Intrarea este libera.

 

Concert alaturi de Angela Gheorghiu in Madrid, 30 iunie

Teodor Ilincai se va alatura sopranei Angela Gheorghiu intr-un concert ce va avea loc la Teatro Real, in Madrid, pe 30 iunie. Programul va include arii si duete din opere de Verdi, Puccini si Cilea. Ciprian Teodorascu va dirija orchestra Teatrului Real.

 

Adriana Lecouvreur in Sevilia, Mai 2018

Teodor Ilincai va fi Maurizio in Adriana Lecouvreur , o productie pusa in scena la Teatro de la Maestranza in Sevilia, Spain. Sunt programate cinci spectacole, pe 21, 24, 27 si 30 mai si pe 2 iunie. II va avea alaturi pe Ainhoa Arteta (Adriana Lecouvreur), pe Ksenia Dudnikova (Principesa de Bouillon) , pe Davia Lagares (Principele de Bouillon) si pe Luis Cansino (Michonet). 

La Boheme si Tosca la Bucuresti, noiembrie 2017

Teodor Ilincai va fi Rodolfo in La Boheme la Opera Nationala Bucuresti pe 18 noiembrie. Iulia Maria Dan va fi Mimi, Cristina Maria Oltean, Musetta, iar Alexandru Constantin, Csaba Sandor si Filip Panait completeaza distributia.

Tosca, in versiune de concert, va fi prezentata publicului pe 30 noiembrie, cu Teodor Ilincai (Mario Cavaradossi), Bianca Margean (Floria Tosca) si Lucian Petrean  (Scarpia). 

Evgheni Oneghin, Bucuresti, 21 octombrie

Teodor Ilincai revine pe scena Operei Nationale Bucuresti in Evgheni Oneghin, pe 21 octombrie. Biletele sunt disponibile online.

 

Concert impreuna cu Angela Gheorghiu, Bucuresti, 15 septembrie

Sunt fericit si extrem de onorat sa concertez la Bucuresti alaturi de prestigioasa soprana Angela Gheorghiu si Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Eugene Kohn. Concertul va avea loc in Piata Constitutiei de la ora 20:30. Intrarea este libera. Mai multe detalii pe acest link

Concert regal caritabil la Ateneul Roman, 25 octombrie

Cu ocazia aniversarii zilei de nastere a Majestatii Sale Regele Mihai I, in prezenta membrilor Familiei Regale, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza un concert sustinut de artisti de renume, muzicieni romani cu recunoastere internationala.
 
Aceasta editie aniversara ii aduce alaturi pe trei dintre muzicienii care au performat de-a lungul celor zece ani de Concert Regal: Remus Azoitei, Alexandra Dariescu și Teodor Ilincai, acompaniati de Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.
 
Evenimentul va avea loc miercuri, 25 octombrie 2017, la ora 19.00, in sala mare a Ateneului Roman. Fondurile stranse in urma concertului caritabil vor sprijini programul Tinere Talente, prin care fundatia ofera burse de studiu celor mai talentati tineri artisti aflati in situatii materiale dificile.
 
 
 

Povesti cu artisti, Bucuresti, 18 iulie

Va invit pe 18 iulie, de la 19.00, in Gradina Verona din Bucuresti (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), sa ascultati povestea unui artist.
Intrarea este libera! Pentru o buna organizare, puteti rezerva un loc la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Le multumesc celor de la Laboratorul de Artă pentru initiativa, va fi o seara placuta, intr-un loc special!
 
 
 

Don Carlo, Berlin, iunie 2017

Teodor Ilincai este Don Carlo in productia Deutsche Oper Berlin ce a avut premiera in 2011. Va canta in patru spectacole (24 si 29 iunie, 2 si 6 iulie) alaturi de Etienne Dupuis (Rodrigo), Kristin Lewis (Elisabeta), Jamie Barton (Eboli) si Giacomo Prestia (King Phillip). 

Alaturi de alte titluri inscrise in perioada de maturitate componistica a lui Giuseppe Verdi, opera Don Carlo reflecta noile culmi expresive cucerite treptat si atinse sub imboldul oferit de reforma contemporanului sau Richard Wagner in domeniul dramei muzicale. Spre deosebire insa de capodoperele verdiene care s-au bucurat de la inceput de un mare grad de popularitate si raspandire in lumea teatrului liric european, dar și la nivel mondial (Nabucco, Rigoletto, Trubadurul, La Traviata), drumul catre recunoastere al lucrarii Don Carlo a fost destul de sinuos.
 
Dupa premiera de la Paris a primei sale versiuni in limba franceza in martie 1867, opera a fost supusa unor revizuiri si adaptari, atat din punct de vedere al textului, cat si al scenariului, pentru a fi reprezentata la Darmstadt (1868), Senigallia (1868) si pe scena Teatrului Scala din Milano (1884). Celor patru versiuni existente pana la acel moment li s-au mai adaugat, de-a lungul timpului, si altele.
 

 

Don Carlo, Marsilia, iunie 2017

"...tanarul tenor roman Teodor Ilincai personifica un superb Don Carlo, abordand cu usurinta toate fațetele bogatei palete vocale: timbru sfasietor in momentele de emotie adanca, emisie puternica in efuziunile pasionale". 
 
Jean-Luc Vannier - musicologie.org
 
Don Carlo, Marseille. Photo: Christian Dresse
Don Carlo, Marseille. Photo: Christian Dresse
 
Madama Butterfly la Royal Opera House
 
Teodor Ilincai va fi PInkerton in cinci reprezentatii cu Madama Butterfly la Royal Opera House intre 13 si 25 aprilie. I se vor alatura pe scena Ana María Martínez (Cio Cio San), Scott Hendricks (Sharpless), Carlo Bosi (Goro) si Elizabeth DeShong (Suzuki).
 

La Boheme, Opera Nationala Bucuresti, 27 ianuarie

La final de ianuarie va invit la Boema, la Opera Națională București. Un eveniment special alaturi de colegi speciali, Anita Hartig (Mimi), Adriana Marcu (Musetta), Adrian Marcan (Marcello), Sándor Csaba (Schaunard), Marius Bolos (Colline) si Mihnea Lamatic (Benoît), sub bagheta lui Tiberiu Soare.
Biletele se pot cumpara deja online 
 
 

Bursa Corneliu Fanateanu

Doresc sa multumesc Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei pentru increderea acordata in ceea ce priveste implicarea mea in programul "Tinere Talente". Totodata, este o bucurie si o onoare de a acorda pentru prima data bursa "Corneliu Fanateanu", sopranei Diana Alexe, in cadrul Galei "Tinere Talente" editia 2016, program al Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei. Maestrul Corneliu Fanateanu, mentorul meu, a fost un artist valoros si un exceptional pedagog, caruia ii port un profund respect si deosebita recunostinta.

 
Tosca, in deschiderea noii stagiuni la Opera de Stat din Berlin, 18 septembrie
 
Teodor Ilincai se va alatura unei distributii de mare valoare, cu Angela Gheorghiu in rolul Floriei Tosca si cu Michael Volle in rolul baronului Scarpia, pentru a deschide noua stagiune 2016/2017 la Opera de Stat din Berlin. Spectacolul va avea loc pe 18 septembrie, de la ora 19:30. Domingo Hindoyan dirijeaza Staatskapelle Berlin. Evenimentul este cu atat mai special cu cat este prima productie de opera in care Teodor Ilincai va canta alaturi de Angela Gheorghiu, dupa ce s-au regasit impreuna pe scena de concert in repetate randuri in ultimii cinci ani. 
 
Mai multe informatii despre productie si bilete puteti gasi pe website-ul Operei de Stat din Berlin
 

Concert regal la Sinaia, in direct la radio si TV, 10 mai

Concertul regal ce va avea loc la Castelul Peles in Sinaia pe 10 mai va fi transmis in direct de catre TVR 1 si Radio Romania Muzical incepand cu ora 18:30. Poate fi urmarit in direct si online, pe TVR Plus si Radio Romania Muzical.

 

Evenimente viitoare

 
6, 9, 11 noiembrie
Madama Butterfly