Tosca la Semperoper Dresda

Atenta revizuire a libretului de catre Illica, in asociere cu Giacosa i-a oferit lui Puccini fundamentul pentru cea mai reprezentativa opera a stilului sau de maturitate. Tosca pune în lumina capacitatea sa de a contura, prin intermediul limbajului muzical, personaje complexe, caractere puternice antrenate intr-un parcurs dramatic cu final tragic pentru fiecare dintre acestea. Nici Floria Tosca, complet dedicata sentimentelor sale pentru pictorul Mario Cavaradossi, nici iubitul ei – animat de sentimente revolutionare, capabil de sacrificiul suprem pentru protejarea confratelui sau Angelotti si nici josnicul baron Scarpia, dominat de atractia fata de Tosca, ale carei favoruri incearca sa le obtina cu orice pret, nu supravietuiesc tumultului evenimentelor de esenta politica si romantica.
Angela Gheorghiu este Tosca, Teodor Ilincai este Mario Cavaradosi iar Alexey Markov este Scarpia. Giampaolo Bisanti dirijeaza orchestra operei din Dresda. Urmatoarele spectacole au loc pe 23, 28 februarie si 1 si 7 martie. 

 

Cavalleria rusticana la Barcelona

Teodor Iincai este Turridu in Cavalleria rusticana, alaturi de Oksana Dyka (Santuzza), Ángel Ódena (Alfio) and Elena Zilio (Mamma Lucia) at Gran Teatre del Liceu, Barcelona, pe 7,10,12,15,19 si 21 decembrie.

Punerea in scena a lui lui Michieletto, o coproductie cu Royal Opera House, pune alaturi cele doua fete ale unei monede, cu personaje din Cavalleria rusticana inserate in Pagliacci si invers. Inspiratia cu care compozitorul a gasit textul literar, corespondentul muzical, plasticitatea imaginilor si caracterul pasionat al melodiei, tipic italiene, justifica gloria acestui titlu, cu care nu a rivalizat nicio alta creatie a lui Pietro Mascagni.
 

 

La Boheme si Tosca la Bucuresti, noiembrie 2017

Teodor Ilincai va fi Rodolfo in La Boheme la Opera Nationala Bucuresti pe 18 noiembrie. Iulia Maria Dan va fi Mimi, Cristina Maria Oltean, Musetta, iar Alexandru Constantin, Csaba Sandor si Filip Panait completeaza distributia.

Tosca, in versiune de concert, va fi prezentata publicului pe 30 noiembrie, cu Teodor Ilincai (Mario Cavaradossi), Bianca Margean (Floria Tosca) si Lucian Petrean  (Scarpia). 

Concert caritabil la Bucuresti, 25 octombrie
 
Fundatia Regala Margareta a Romaniei continua traditia de a sustine si promova cultura si talentul romanesc. 
 
Si anul acesta, Concertul Regal Caritabil aduce pe scena Ateneului Roman muzicieni de valoare din noua generatie, care au cunoscut succesul pe alte scene ale lumii: tenorul Teodor Ilincai si soprana Cellia Costea, acompaniati de Orchestra Romana de Tineret, dirijata de Gabriel Bebeșelea. 
 
Evenimentul va avea loc vineri, 25 octombrie 2019, ora 19:00 la Ateneul Roman, in prezenta Familiei Regale a Romaniei. 
 
Fondurile stranse îi urma Concertului Caritabil vor sprijini programul Tinere Talente prin care Fundatia oferă burse de studiu celor mai talentai tineri artisti romani, aflati in situatii materiale dificile. www.frmr.ro
 
 

Evgheni Oneghin, Bucuresti, 21 octombrie

Teodor Ilincai revine pe scena Operei Nationale Bucuresti in Evgheni Oneghin, pe 21 octombrie. Biletele sunt disponibile online.

 

Calaf, debut in Turandot de Giacomo Puccini

Teodor Ilincai va debuta intr-un nou rol, Calaf in opera Turandot de Giacomo Puccini. Pe 31 mai va canta la Opera Nationala Romana Cluj-Napoca alaturi de Lilla Lee (Turandot), Irina Săndulescu Bălan (Liu) si Simonfi Sandor (Timur).

Apoi, in iulie si august, Teodor Ilincai va fi Calaf in sapte spectacole pe scena 
New Naional Theatre in Tokyo

In Japonia, Turandot este parte din Festivalul Estival de opera "Japan ↔ Tokyo ↔ World". Un punct culminant al acestui sezon, Ono Kazushi va dirija Turandot, o coproductie cu teatrul Bunka Kaikan din Tokyo. Barcelona Symphony Orchestra, al carei director muzical este Ono, va acopania. Turandot este intrpretata de Iréne Theorin, Liù este Eri Nakamura iar Timur este Riccardo Zanellato. Spectacolele vor avea loc pe 12, 14, 18, 20, 22, 27 iulie si pe 3 august.

 

 

Concert impreuna cu Angela Gheorghiu, Bucuresti, 15 septembrie

Sunt fericit si extrem de onorat sa concertez la Bucuresti alaturi de prestigioasa soprana Angela Gheorghiu si Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta maestrului Eugene Kohn. Concertul va avea loc in Piata Constitutiei de la ora 20:30. Intrarea este libera. Mai multe detalii pe acest link

Masterclass in Bucuresti, 21 martie

Participantii la masterclass-ul sustinut de tenorul Teodor Ilincai vor incheia cursurile cu un concert de gala. Concertul va avea loc joi, 21 martie 2019, incepand cu ora 18:30, la Sala Auditorium din cadrul Universitătii Nationale de Muzica din Bucuresti.

 

 
 
 
 

Concert regal caritabil la Ateneul Roman, 25 octombrie

Cu ocazia aniversarii zilei de nastere a Majestatii Sale Regele Mihai I, in prezenta membrilor Familiei Regale, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei organizeaza un concert sustinut de artisti de renume, muzicieni romani cu recunoastere internationala.
 
Aceasta editie aniversara ii aduce alaturi pe trei dintre muzicienii care au performat de-a lungul celor zece ani de Concert Regal: Remus Azoitei, Alexandra Dariescu și Teodor Ilincai, acompaniati de Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.
 
Evenimentul va avea loc miercuri, 25 octombrie 2017, la ora 19.00, in sala mare a Ateneului Roman. Fondurile stranse in urma concertului caritabil vor sprijini programul Tinere Talente, prin care fundatia ofera burse de studiu celor mai talentati tineri artisti aflati in situatii materiale dificile.
 
 
 

Concert alaturi de Angela Gheorghiu in Antwerp

O seara minunata in Antwerp pe 22 septembrie. Un concert extraordinar intr-o companie selecta, soprana Angela Gheorghiu, dirijorul Ciprian Teodorascu si Antwerp Symphony Orchestra.

 
 
 

Povesti cu artisti, Bucuresti, 18 iulie

Va invit pe 18 iulie, de la 19.00, in Gradina Verona din Bucuresti (Strada Pictor Arthur Verona 13-15), sa ascultati povestea unui artist.
Intrarea este libera! Pentru o buna organizare, puteti rezerva un loc la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Le multumesc celor de la Laboratorul de Artă pentru initiativa, va fi o seara placuta, intr-un loc special!
 
 
 

Cantus Mundi Bucuresti Fest, 2 august

Cantus Mundi Bucuresti Fest are loc la Romexpo, in perioada 2-5 august. In fiecare seara, pe scena Cantus Mundi Fest, artistii invitati vor sustine recitaluri alaturi de sute de copii din corurile Cantus Mundi.

Pe 2 august, de la ora 20:00, va avea loc concertul aniversar “Madrigal 55”. Vor urca pe scena Corul National de Camera “Madrigal - Marin Constantin”, Ansamblul de Muzică Veche Codex, tenorul Teodor Ilincai, pianistul Andrei Licaret si soprana Felicia Filip.  Peste 400 de copii din corurile Cantus Mundi vor canta sub coordonarea reputatului dirijor Ion Marin. Intrarea este libera.

 

Don Carlo, Berlin, iunie 2017

Teodor Ilincai este Don Carlo in productia Deutsche Oper Berlin ce a avut premiera in 2011. Va canta in patru spectacole (24 si 29 iunie, 2 si 6 iulie) alaturi de Etienne Dupuis (Rodrigo), Kristin Lewis (Elisabeta), Jamie Barton (Eboli) si Giacomo Prestia (King Phillip). 

Alaturi de alte titluri inscrise in perioada de maturitate componistica a lui Giuseppe Verdi, opera Don Carlo reflecta noile culmi expresive cucerite treptat si atinse sub imboldul oferit de reforma contemporanului sau Richard Wagner in domeniul dramei muzicale. Spre deosebire insa de capodoperele verdiene care s-au bucurat de la inceput de un mare grad de popularitate si raspandire in lumea teatrului liric european, dar și la nivel mondial (Nabucco, Rigoletto, Trubadurul, La Traviata), drumul catre recunoastere al lucrarii Don Carlo a fost destul de sinuos.
 
Dupa premiera de la Paris a primei sale versiuni in limba franceza in martie 1867, opera a fost supusa unor revizuiri si adaptari, atat din punct de vedere al textului, cat si al scenariului, pentru a fi reprezentata la Darmstadt (1868), Senigallia (1868) si pe scena Teatrului Scala din Milano (1884). Celor patru versiuni existente pana la acel moment li s-au mai adaugat, de-a lungul timpului, si altele.
 

 

Concert alaturi de Angela Gheorghiu in Madrid, 30 iunie

Teodor Ilincai se va alatura sopranei Angela Gheorghiu intr-un concert ce va avea loc la Teatro Real, in Madrid, pe 30 iunie. Programul va include arii si duete din opere de Verdi, Puccini si Cilea. Ciprian Teodorascu va dirija orchestra Teatrului Real.

 

Don Carlo, Marsilia, iunie 2017

"...tanarul tenor roman Teodor Ilincai personifica un superb Don Carlo, abordand cu usurinta toate fațetele bogatei palete vocale: timbru sfasietor in momentele de emotie adanca, emisie puternica in efuziunile pasionale". 
 
Jean-Luc Vannier - musicologie.org
 
Don Carlo, Marseille. Photo: Christian Dresse
Don Carlo, Marseille. Photo: Christian Dresse
 

Adriana Lecouvreur in Sevilia, Mai 2018

Teodor Ilincai va fi Maurizio in Adriana Lecouvreur , o productie pusa in scena la Teatro de la Maestranza in Sevilia, Spain. Sunt programate cinci spectacole, pe 21, 24, 27 si 30 mai si pe 2 iunie. II va avea alaturi pe Ainhoa Arteta (Adriana Lecouvreur), pe Ksenia Dudnikova (Principesa de Bouillon) , pe Davia Lagares (Principele de Bouillon) si pe Luis Cansino (Michonet).